question-mark

Ако имате други въпроси, пишете ни на: certification@passit.bg.

Каква е цената на изпита?
Цената на явяване на сертификационен изпит се определя от спонсора на изпита и се посочва в EUR/USD без ДДС.
Какви са вариантите за плащане?
Заплащането се извършва по банков път поне 3 работни дни преди заявената дата за полагане на изпит. Към момента не поддържаме плащане в брой, както и услугата за плащане с кредитни или дебитни карти. Ако имате кредитна или дебитна карта и желаете да платите с нея, бихте могли да го направите директно през сайта на вендора (Cicso Systems, Citrix, CompTIA, IBM, LPI, Microsoft и т.н), като в този случай за повечето изпити не се начислява ДДС.
Кога трябва да дойда за изпита?
Препоръчително е да дойдете в тест центъра 15-20 минути преди началото на изпита.
Мога ли да променя датат и часа на изпита?
Промяна на часа и деня на заявения от Вас изпит можете да направите най-късно 24 часа преди регистрираната вече дата.
Какво трябва да нося в деня на изпита?
Необходимо е да носите със себе си документ за самоличност (лична карта, задграничен паспорт или шофьорска книжка), както и втори документ, който съдържа изписано името Ви и Ваш подпис (банкова карта, бадж или членска карта с подпис; лична карта, задграничен паспорт или шофьорска книжка също биха могли да са втори документ, ако не са представени като основен такъв).
Какви вещи мога да внеса в залата?
Сертификационните изпити протичат в контролирана среда с видеонаблюдение и проктор. В залата не се внасят лични вещи: чанти, чадъри, книги или учебни материали, листове, мобилни телефони, часовници, портфейли и др.
Имам ли почивки по време на изпита?
По време на изпит е позволено зда използвате кратки паузи, които са част от изпитното време. Подробна информация за почивките ще получите на място от тест център администратора.
Каква е продължителността на изпита?
Продължителността на изпитите може да варира от 40 мин. до няколко часа. За актуална информация Ви съветваме да посетите официалната страница на сертификационната програма, която сте избрали.
На какъв език ще бъде изпитът?
Изпитите се доставят основно на английски език. Ако имате предпочитания за друг език, нужно е да направите предварително запитване за съответния език.
Кога ще получа резултатите?
В повечето случаи резултатите се разбират непосредствено след края на изпита, като се генерира т.нар. Score Report. След приключването на изпита ще получите документ с резултата в оригинал на хартиен носител, който препоръчваме да съхранявате до получаването на Вашия сертификат директно от вендора.
Кога и как ще получа сертификата си?
Сертификатът се изпраща от спонсора на изпита на посочения от Вас в регистрационната форма физически адрес или по електронен път, само след постигане на сертификационната степен, която може да изисква полагане на няколко на брой изпита в определена зависимост и последователност. Времето за получаване на официалния документ е в рамките на 1 до 8 седмици.